Avusturya’nın Viyana kentinde, Türk Hava Yolları (THY) ofisinde eylem yapan bir grup Kürt ile polise biber gazı sıkan THY'nin Viyana Ofisi Müdürü Recep Emanet'e 6 bin 300 Euro para cezası verildi.

 

Kürt eylemciler ile polise biber gazı sıkarak hastaneye kaldırılmalarına neden olan Emanet yargılandığı dava sonucunda para cezasına çaptırıldı. Viyana’da dün görülen son duruşmada Emanet, hamile eşini korumak için eylemcilere biber gazı sıktığını ileri sürdü. Savcılık ise hamile eşinin yanında olduğu yönündeki ifadenin doğru olmadığını belirterek, "barışçıl eylemciler ile polise biber gazı sıkmaktan" para cezasına çarptırılmasını istedi.

 

'EYLEM BARIŞÇILDI'

Mahkemeye verilen aranın ardından, mahkeme başkanı, Kürt eylemcilerinin ofiste yaptıkları eylemin, Emanet’in polis uyarısına rağmen yapmış olduğu biber gazlı müdahalesine kadar, barışçıl bir şekilde geçtiğine dikkati çekti.

 

Mahkeme, eylemciler ile polise biber gazı sıkarak, ambulanslarla hastaneye kaldırılmalarına sebebiyet vermekten THY Ofis Müdürü Emanet’i kamuya 5 bin Euro, eylemcilere ise bin 300 Euro para cezası vermeye mahkum etti.