Avrupa’ya yaşanan ekonomik kriz, Euro Bölgesi’ndeki işsizlik rakamını da rekor seviyeye çıkardı. Avrupa Birliği İstatistik Kurumu Eurostat’ın açıkladığı verilere göre, Haziran ayında 17 üyeli Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı yüzde 11.2 oldu. Mayıs ayında bu oran 11.1’di.

İşsizlik, yüzde 24.8 ile İspanya’da en yüksek; yüzde 4.5 ile Avusturya’da en düşük seviyede gerçekleşti. 25 yaşın altındaki işsizlerin oranı ise yüzde 22.4. İspanya ve Yunanistan’da ise bu oran yüzde 50’nin üzerine çıktı.

İspanyollar, krizden dolayı bankaları suçluyor: “Onlar hikaye anlatmaya bir son vermeli ve sorunları çözmeli. Bu durumun gerçek sebebi, bankaların hiçbir kısıtlama olmadan, kontrolsüz şekilde yapmak istedikleri herşeyi yapmalarıdır. İşte bu yüzden bu noktadayız.”

Ortak para birimi Euro’yu kullanan ülkelerde işsiz sayısı 123 bin artarak 17 milyon 801 bine ulaştı. Son rakamlar, Euro Bölgesi’nde işsiz sayısı verilerinin tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana görülen en yüksek seviye olarak tarihe geçti. (tr.euronews)