Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın konvoyunun başkent Şam'da muhaliflerce atılan roketle vurulduğu öne sürüldü. Ancak saldırı iddiası Suriyeli yetkililerce yalanlandı, Esad'ın bayram namazı kılarken çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

Suriyeli muhaliflerin iddiasına göre, Esad Şam'daki konutunun bulunduğu Malki bölgesindeki Enes bin Malik Camisi'ne bayram namazı kılmaya giderken hedef alındı.

Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Tahrir el Şam Tugayı'ndan yapılan açıklamada, "Esad'ın konvoyunun geçeceği saat hesaplandıktan sonra bölgenin top ateşine tutulduğu" belirtildi.

Bir başka isyancı grup olan Liva el İslam'dan İslam Alluş ise Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda Esad'ın vurulmadığını ama yakın çevresinden ölen ya da yaralananlar olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.



"TAMAMEN YALAN"

Ancak devlet televizyonuna konuşan Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi, Esad'ın konvoyunun vurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Zuabi, "Haberler tamamen yanlış. Başkan (Esad) otomobilini kendi kullanıyordu. Bayram namazına katıldı ve insanlarla bayramlaştı. Her şey normal" dedi.

Suriye devlet televizyonu da Esad'ın camide namaz kılarken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Esad'ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Esad bayram namazı ardından Şeyh Cezairi’nin verdiği bayram hutbesini dinledi. Şeyh Cezairi bayram hutbesinde Mübarek Ramazan Bayramının yüce anlamlarını belirterek, vatan evlatları arasında sevgi ve kardeşliğin önemini vurguladı.

Bayram Hatibi, İslam’ın ümmeti ayırmadığını, bilakis birleştirdiğini, zayıflatmadığını güçlendirdiğini, cehalet ve taassupla mücadele ettiğini, tekfircilik ve şiddeti reddederek tek bir vücut haline dönüştürdüğünü söyledi. (Hürriyet)