Suriye Haber Ajansı (SANA), Esad'ın yeni kabinenin yemin töreni sırasında bir konuşma yaptığını duyurdu.

 

Esad, "Suriye'nin kelimenin tam anlamıyla bir savaş durumu yaşadığını" ifade ederek, savaş durumunda tüm politikaların, yönelimlerin, sektörlerin ve olanakların zafer sağlama yönünde olması gerektiğini belirtti.

 

Uluslararası topluma da tepki gösteren Beşar Esad, "Batı sadece alır, vermez, bu her açıdan kanıtlandı" ifadesini kullandı.

 

Esad konuşmasında, Türk uçağının Suriye tarafından vurulması konusuna değinmedi.

 

Yasal andı içmeleri ardından hükümet üyeleri ile bir araya gelen Esad; çalışmak ve vatandaşlara hizmet etmek için görev üstlenildiğini unutmamak gerektiğini belirterek toplumsal yönlerin politik ve güvenlik istikrarında temel role sahip olduklarını söyledi.

 

Vatandaşların büyük umutlarına işaret eden Esad olanakların üstünde olsa bile vatandaşların meşru haklarına dikkat çekerken, vatandaşlarla muamelelerde teorik ve pratikte dürüst ve şeffaf olunması önemine vurgu yaptı. Bu durumlarda vatandaşların anlayış ve destek içinde olacaklarını ifade eden Esad; “her zaman söylediğim gibi asıl dava vatandaşlarla iletişim ve bağdır” şeklinde konuştu.

 

Esad olanak ve imkanlar konusunda vatandaşları bilinçlendirme ve onlarla dürüst olmanın gereğine vurgu yaparak böylelikle halkın bakan ve bakanlığın çalışmalarını daha iyi şekilde değerlendireceğine işaret etti.

 

Tarım sektörünün büyük önemine dikkat çeken el-Esad; stratejik öneme sahip bu sektörü kalkındırma ve garantileme yönünde çabaların yoğunlaştırılmasının öneminin altını çizdi.