Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki krizin çözümü için, diyaloga hazır olduklarını söyledi. Görevi bırakmasının şart koşulduğu çözüm önerilerine ise bir kez daha kapıları kapattı.

Esad, devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında, "Kötü bir dönemden geçiyoruz ve uzlaşmacı bir çözüm görünmüyor," dedi; "Etkileri sınırlı olsa bile iç savaşı bitirmek için her türlü siyasi diyalogu destekleriz. Ancak terörle mücadele temeli olmayan her türlü girişim boş ve anlamsız alacaktır," diye konuştu.

"SURİYE'NİN BAZI BÖLGELERİNE DOĞRUDAN MÜDAHALE EDİLİYOR"

Beşar Esad ülkesindeki muhalif gruplara desteğin arttığını söyledi ve bu amaçla Suriye'nin bazı bölgelerine doğrudan müdahale edildiğini belirtti. Ülke adı ise vermedi.

Esad, "Ordu halkı koruyacak kapasitede. Ancak insan gücü açığımız var" dedi. Stratejik öneme sahip bölgeleri korumak için bazı bölgelerden çekilmeleri gerektiğini anlattı.

Beşar Esad, iç savaşta en büyük destekçilerinden biri olan İran'ın katkısının uzmanlarla sınırlı olduğunu kaydetti. Lübnan Direnişi diye bahsettiği Hizbullah'ınsa sahada askerleriyle birlikte savaştığını ifade etti.