Rus televizyonu Russia Today'ın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batılı ülkelerin Suriye'ye askeri bir müdahalede bulunmayı göze alamayacağını öngörüyor.

Esad, böyle bir operasyonun Batı'ya pahalıya mal olacağı uyarısında da bulundu.

Habere göre, Esad böyle bir operasyonun düzenlenmesi halinde bunun Batılı ülkelere pahalıya patlayacağını ileri sürdü.

Suriye'ye olası bir askeri müdahalenin küresel sonuçları olacağı iddiasında bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Suriye'ye olası bir askeri müdahalenin, tüm dünya için ağır bedelleri olur. Domino etkisi yapacak müdahale Atlantik'ten Pasifik'e kadar tüm dünyayı etkiler" dedi.

"Batı'nın askeri müdahale gibi bir yönelimi olacağına inanmıyorum" diyen Esad, "Eğer böyle bir şey olursa, sonrasında neler olacağını hiç kimse kestiremez" uyarısında bulundu.

ESAD: BATININ KUKLASI DEĞİLİM, SURİYELİYİM, BURADA ÖLECEĞİM

Rus televizyonuna konuşan Beşar Esad, "Batı'nın kuklası değilim. Ben Batı tarafından yaratılmadım ki, Batı'ya ya da başka bir ülkeye gideyim. Suriyelim. Suriye'de doğdum. Suriye'de yaşayacağım ve burada öleceğim" şeklinde konuştu.

SURİYE MUHALEFETİNİN DEĞİŞİMİ İÇİN UĞRAŞILIYOR

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, ABD'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Barack Obama'yı, Suriyeli muhalifleri silahlandırması konusunda ikna etmeye çalışacağı iddia ediliyor.

ABD, Suriye Ulusal Konseyi'nin Suriye'de cephede çarpışan muhalifleri temsil etmediğini gerekçe göstererek feshedilmesini istemişti.

Katar'ın başkenti Doha'da Suriye muhalefetinin yeniden oluşturulması için sıkı pazarlıklar yapılıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Doha'da bulunuyor. (ntvmsnbc)