Bugün, başkent Erivan'da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestoların ardından Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan istifa etti.

Sarkisyan'ın istifası açıklanmadan önce Paşinyan ile diğer muhalif liderler Ararat Mirzoyan ve Sasun Mikaelyan'ın serbest bırakıldı.

MUHALEFET LİDERİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Muhalifler anayasa değişikliğiyle iki dönemlik cumhurbaşkanlığı süresi sona erince geçen hafta parlamentoda başbakanlığa getirilen Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyordu.

Başbakanlık makamının yetkilerini artıran anayasa değişikliğinin Sarkisyan'ın iktidarda kalması için getirildiğini savunan muhalifler bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor ve Serj Sarkisyan'ın başbakanlık görevinden istifa etmesini istiyordu.

Serj Sarkisyan, 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti.

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına ise geçen ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve geçen hafta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini Serj Sarkisyan'dan devralmıştı.

Dün Serj Sarkisyan ile muhalif lider Nikol Paşinyan arasında yapılan görüşme sadece üç dakika sürmüş, görüşmenin ardından Paşinyan gözaltına alınmıştı.

MUHALİF LİDERLER SERBEST BIRAKILDI

Bu arada Sarkisyan'ın istifası açıklanmadan önce Paşinyan ile diğer muhalif liderler Ararat Mirzoyan ve Sasun Mikaelyan'ın serbest bırakıldığı haberi geldi.

Gazetecilere konuşan Paşinyan, "Tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyorum. Bugünkü mitingde açıklama yapacağın" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet