17 Nisan'da muhaliflerin protestolarına rağmen Ermenistan'ın yeni başbakanı seçilen eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, görevinden istifa etti.

Sarkisyan, Ermenistan Başbakanlık Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, "Sizlere devletin başı olarak son kez hitap ediyorum. (Protestoların lideri) Nikol Paşinyan haklıydı. Ben hata yaptım. Bu zor durumda birkaç çözüm yolu var ancak ben bu yolların hiçbirine başvurmayacağım. Bu benim tarzım değil. Görevi bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Protestoların kendisine karşı olduğunu kabul eden Sarkisyan, göstericilere hitap ederek, "Talebinizi yerine getiriyorum. Ülkemize barış diliyorum" diye ekledi.

PAŞİNYAN SERBEST

Ermenistan’da Başbakan seçilen eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a karşı gerçekleştirilen protestoların lideri, “Sivil Sözleşme” partisi üyesi, Milletvekili Nikol Paşinyan da serbest bırakıldı.

Dün sabah Başbakan Sarkisyan ile düzenlenen sonuçsuz müzakereden sonra gözaltına alınan Paşinyan ve protestoların diğer liderleri başkent Yerevan’daki polis karakolundan serbest bırakıldı.

Ermenihaber.am'ın haberine göre Dün gözaltına alınan “Sivil Sözleşme” Partisinin değer milletvekilleri Ararat Mirzoyan ile Sasun Mikayelyan da Paşinyan ile beraber tahliye oldu.

Saatler önce Ermenistan eski Başbakanı, Başbakan’ın Birinci Yardımcısı Karen Karapetyan müzakere yapmak için Paşinyan’ın tutulduğu polis karakoluna gitmişti. Serbest bırakılan Paşinyan ise konuya değinerek bugün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek gösteride yapacağı konuşmada tüm soruların cevaplarını vereceğini bildirdi.