İsrail Başbakanı Netenyahu'nun en kıdemli 8 bakanı ile toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın ağır eleştirilerine karşı sessiz kalmaya karar verdiği bildirildi İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun en kıdemli 8 bakanı ile toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağır eleştirilerine karşı sessiz kalmaya karar verdiği bildirildi.

İsrailli yetkililer, "Erdoğan'ın saldırmasına izin vereceğiz. İsrail'in durumu daha da kötüleştirme niyeti yok, tırmandıran odur. Açıklamaları kabadayı sloganlarıdır" görüşünü savundular.

Yedioth Ahronoth gazetesi, Netenyahu ve çekirdek kabinesinin Çarşamba günü saatlerce Ankara'yla krizi tartıştıktan sonra, Başbakan Erdoğan'ın İsrail karşıtı söylemlerine tepki vermemeye karar verdiğini belirterek, devlet yetkililerinin kararı savunduğuna ancak aynı zamanda Erdoğan'ın Kahire ziyaretini sert bir şekilde eleştirdiklerine dikkat çekti.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI KABADAYI SLOGANLARIDIR"

Haberde yetkililerin, "Erdoğan'ın saldırmasına izin vereceğiz. İsrail'in durumu daha da kötüleştirme niyeti yok ve bunu yapan Erdoğan'dır. Onun açıklamaları kabadayı sloganlarıdır" dediği ifade edildi.

Ayrıca, İsrailli yetkililerin Erdoğan'ın Türk savaş gemilerinin Gazze'ye yardım gemilerine eşlik edeceğini söylemesinin ardından, Washington'un Erdoğan'a sert bir mesaj gönderdiğini ve "sakin olmasını" talep ettiğini söylediklerine işaret edildi.

"İSRAİL MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPACAK"

Haaretz gazetesi de, İsrail'in Türkiye ile bağları daha da kötüleştirmekle ilgilenmediğini belirterek, Netenyahu'nun 8 bakanı durum hakkında ve eğer durum kötüleşirse potansiyel senaryolar konusunda bilgi vermeleri için toplantıya çağırdığına dikkat çekti.

Gazete, toplantının ardından üst düzey bir yetkilinin, Netenyahu ve bakanların sessiz kalmaya karar verdiklerini ve Türkiye ile bağların daha da kötüleşmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapacaklarını söylediğini vurgularken, Dışişleri Bakanlığı ve Ordu'da da Türkiye krizinin ve olasılıkların tartışıldığını ifade etti. (haberler.com)