Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Latin Amerika’da, Şili’nin ardından Ekvador’da da protesto edildi. 

Latin Amerika ziyareti kapsamında Ekvador’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Quito’daki Ulusal Araştırmalar Enstitüsü'nde (IAEN) bir konferans vermek isterken Ekvadorlu gençler ve kadınlar tarafından protesto edildi.

Bina dışında ve içinde gerçekleştirilen protestoda AKP Hükümeti’nin Kürt halkına yönelik saldırıları protesto edildi. Protestoculara dışarıda Ekvador polisi müdahale etti.

Dışarıda bulunan protestocular da, “Erdoğan IŞİD’i seviyor”, “Erdoğan İslam Devleti’ni seviyor”, “Yaşasın özgür Kürdistan” yazan pankartlar açtı.
''KATİL DIŞARI''

Konferans salonu içinde ise “Asesino Fuera/Katil Dışarı” sloganları atan Ekvadorlu kadınlara Erdoğan’ın özel korumaları saldırdı. Ekvador Değişim İçin Kadın Hareketi üyesi kadınlara yönelik saldırı görüntüleri Ekvador medyasında yayınlandı.

Bir başka ülkenin vatandaşlarına saldıran Türkiyeli korumaların kadınların ağzını kapatmaya çalışması ve yaka paça salondan dışarı çıkartmaları görüntülerde net olarak görünüyor. Aynı korumalar salon dışında da kameralara müdahale ederken görülüyor. Korumalar Ekvador televizyon kanalı Ecuavisa’nın da kameramanlarına saldırıyor.


EKVADOR MİLLETVEKİLİNE DE SALDIRI

Öte yandan Twitter adresinden yaralı fotoğraflarını paylaşan Ekvador milletvekili Dieago Vintimilla da Erdoğan’ın korumaları tarafından darbedildiğini açıkladı. Hükümet milletvekili Vintimilla Twitter mesajında “IAEN’deki Türk korumalar kadın arkadaşları bırakmaları istediğimde beni darbettiler. Devletin harekete geçmesini bekliyorum” diye yazdı. Vintimilla Devlet Başkanı Rafael Correa’nın hükümet partisi Alianza Pais (Ülke İttifakı) milletvekili.


Ekvador Ulusal Meclis Başkanı da saldırıya tepki gösterdi. Meclis Başkanı Gabriela Rivadeneira twitter adresinden bir mesaj yayınlayarak “Türk korumaların milletvetili arkadaşımıza saldırısını kınıyoruz” dedi.

(Kaynak: Evrensel)