Mısır hükümeti, "Piramitleri uzaylılar inşa etti' iddiasında bulunan milyarder Elon Musk'ı ülkeye davet etti. SpaceX şirketinin CEO'su Musk'a yapılan davette, "Bay Musk, sizi bekliyoruz" denildi.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da paylaştığı “Piramitleri uzaylıların inşa ettiği açık” mesajı Mısır’ı harekete geçirdi. Mısır’uın Uluslararası İşbirliği Bakanı Rania al-Mashat, ünlü milyarderin tweet’inin 84 binden fazla kez paylaşılması üzerine devreye girerek Musk’ı ülkeye gelip piramitleri kendi gözüyle görmeye davet etti.

Mashat, Musk’a hitaben “Çalışmalarınızı büyük bir hayranlıkla izliyorum. Sizi ve Spacex’i, piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair yazılanları incelemeye ve aynı zamanda, piramitleri inşa edenlerin mezarlarını görmeye davet ediyoruz. Bay Musk, sizi bekliyoruz” mesajını yazdı.

Piramitlerin inşasında çalıştırılan işçilerin mezarlarını 1990’larda ortaya çıkarmış Mısırlı arkeolog Zahi Hawass ise Musk’a daha sert bir yanıt verdi. ABD’li milyarderin iddiasını ‘topyekûn bir halüsinasyon’ olarak niteleyen Hawass, “Piramitleri inşa edenlerin köle değil Mısırlılar olduğunu herkese anlatan mezarları ben buldum” ifadelerini kullandı.

Musk ise bu tepkilerin ardından, BBC’nin tarih bölümünden piramitlerin nasıl inşa edildiğini anlatan bir makale paylaşaraki “BBC makalesi, nasıl yapıldığının mantıklı bir özetini veriyor” mesajını yazdı.

Mısır’da şu an meşhuru 137 metre yüksekliğindeki Gize olmak üzere 100’den fazla piramit ortaya çıkarılmış durumda. Bu yapıların birçoğunun firavunların anıt mezarları olarak inşa edildiği biliniyor.

Kaynak: Gazete Duvar