El Nusra Cephesi’nin de aralarında olduğu cihatçı gruplar, Suriye'nin Halep kentinde PYD’nin kontrolündeki Şeyh Maksud mahallesine saldırı düzenledi.

Saldırıda sekiz sivil hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Hikmet Durgun’un Sputnik’te yer alan haberine göre, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra Cephesi, Ahrar'u Şam, Nurettin Zengin Tugayları, Sultan Murat Tugayları ve Şam Cephesi'nin de aralarında yer aldığı cihatçı gruplar, Halep'in Şeyh Maksud mahallesine ağır silahlarla saldırıyor.

Saldırıyla ilgili bilgi veren Halk Savunma Birlikleri (YPG) Halep sözcülerinden Berfin Hezil, “Dün gece 03.30 sularında sivillerin ve YPG’nin olduğu bölgelere saldırı başlatıldı. Şeyh Maksud mahallesinin içerisinde yer alan Sekel Şebabi, Sekel Şukaye ve Benu Zeyt bölgesine saldırdılar. Havan topu, füzeler ve diğer ağır silahlarla saldırdılar. Saldırı sonucu sekiz sivil yaşamını yitirdi 14 kişi ise yaralandı. Saldırılar devam ediyor” dedi.

Öte yandan YPG ile cihatçı gruplar arasında çatışmaların yaşanmadığını aktaran Hezil, saldırılarda YPG’den ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Şeyh Maksud mahallesi 2012'den bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor.



(Kaynak: Sputnik/ ANHA)