Suriye’deki Kürt Cephesi El Ekrad Komutanı Hacı Ahmet, dün ve önceki gün Halep çevresinde yaşanan çatışmalarda 2 MİT üyesinin öldürüldüğünü ve kimliklerini önümüzdeki günlerde duyuracaklarını açıkladı.

Hacı Ahmet, çatışmalara ilişkin son durumu ANF’ye değerlendirdi. Til Eran ve Til Hasıl’daki katliamla başlayan saldırıların Halep ve çevresinde yaşayan Kürtlere dönük bir kuşatmaya dönüştüğünün altını çizen saldırıların amacını şöyle özetledi:

“İzlediğimiz siyaset ve çizgimiz halklar mozaiğini kucaklayan bir çizgi ve siyasetti. Bu siyaset ve çizgi aynı zamanda tüm Suriye için en uygun siyaset ve çizgidir. Bu yüzden halk bizi benimsedi. Bize yönelik bazı suçlamalarda bulunarak bize saldırıyorlar. Bizim çıkışımızla bölge Rojava’ya yakınlık kurdu. Bu saldırıların amacı bu bölgedeki insanların Rojava ile bağlarını koparmak ve olası bir sistem kuruluşuna bu bölgedeki Kürtlerin dahil olmasını engellemektir.”

Dün ve önceki gün Sed Şehab, Tel Madik’teki çatışmalara ilişkin bilgiler de veren Hacı Ahmet, iki gün süren çatışmalarda iki Türk İstihbarat üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Öldürülen MİT üyelerinin kimlik bilgilerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Hacı Ahmet “Türk istihbarat elemanlarının Sed Şehab’ta öldürülmesi artık Türkiye’nin bu saldırılardaki rollerinin ne kadar açık olduğunu gösteriyor” dedi.

SEREKANİYE’DEKİ ÇATIŞMALARDA 38 ÖLÜ

Öte yandan Serekaniye’de dün YPG güçleri ile Irak-Şam İslam Devleti / El Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalarda El Nusra’dan 34 kişinin Kürt gruplardan da 4 kişinin öldüğü iddia edildi.

AMBULANSA SALDIRANLARDAN 6’SI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, sabah saatlerinde Kürt Kızılay’ı Heyva Sor A Kurdistan’a ait bir ambulansa saldırarak, ambulans şoförü ile bir hemşireyi öldüren silahlı gruplara yönelik operasyon düzenleyen YPG güçlerinin 6 saldırganı öldürdükleri öğrenildi. (ANF)