Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'yı IŞİD'den alma operasyonunda çatışmalar devam ediyor. DSG güçleri bugün kentin doğusundaki Mirür mahallesini IŞİD'den aldı. Rakka'da IŞİD'li kadın militanların canlı bombalı saldırıları düzenlediği bildirildi.

Hikmet Durgun'un Sputnik'te yer alan haberine göre Rakka'daki çatışmalarla ilgili konuşan Demokratik Suriye Güçleri Basın Sorumlusu Mustafa Balli, "Rakka'daki çatışmalar üçüncü ayını geride bıraktı. Çatışmalar kentin ortasında, hükümet binalarının çevresinde ve IŞİD'in insanları infaz ettiği Saat ve Delle maydanında devam ediyor. Güçlerimiz Nüfus Müdürlüğü'nü ele geçirdi. Şimdiye kadar 15 mahalleyi IŞİD'den özgürleştirdik. Rakka'da toplam 22 mahalle var. Çatışmalar halen 6 mahallede devam ediyor. 2 mahallede de yakında çatışmalar başlar. Güçlerimiz o mahallelere operasyon yapacak. Rakka'nın yüzde 30'u henüz özgürleştirilemedi. Çatışmalar bu kısımlarda devam ediyor" dedi.

IŞİD'in kadın militanlarının Rakka'da canlı bomba saldırıları yaptığına dikkat çeken Bali şöyle devam etti: "IŞİD'ci kadın militanlar da artık canlı bomba saldırısı düzenliyor. IŞİD yalnızca kadınlarla değil tüm imkanlarıyla saldırıyor fakat bunlar sonuçsuz kalıyor. IŞİD için artık zaman daralıyor. Etrafları sarılıyor."