Demokratik Suriye  Güçleri, Rakka'yı IŞİD kontrolünden geri alma operasyonunda kentin batısında bir mahalleyi ele geçirdiğini açıkladı.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre, DSG geçtiğimiz hafta kentin doğusundaki el Meşleb mahallesini ele geçirdikten sonra bugün de el Romaniye mahallesinin kontrolünü IŞİD'den aldıklarını açıkladı.

Kentten ayrılmak zorunda kalmış ancak hâlâ Rakka'daki tanıdıklarından haber alan Suriyeliler son 24 saatteki ABD güdümlü hava saldırılarında çoğunluğu sivil 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Rakka'nın merkezindeki Nur Caddesi'nde en az 10 kişinin öldüğünü söyleyen siviller, hava saldırılarının ABD'ye ait uçaklardan yapıldığını düşünüyorlar.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre SDP el Meşleb'e ek olarak el Sabahiya mahallesinin de yarısından fazlasında kontrolü ele geçirmiş durumda.

SDG kaynaklarına göre şehirde halen 3 bin ila 4 bin kadar IŞİD'li bulunuyor.

Örgütün haber ajansı olarak kabul edilen Amaq'ta yayınlanan resimlerde ABD liderliğindeki koalisyonun saldırıda fosfor bombası kullandığı iddia edildi.

IŞİD'e göre tüm gece devam eden hava saldırılarında 33 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Kentte bulunan aktivistlerin beyanatlarına göre de Rakka'ya ikinci kez üst üste yangın bombaları atıldı.

ABD destekli koalisyon ise yangın bombalarının kullanıldığını reddetmiyor ve ellerinden geleni yapmalarına karşı sivil kayıpların kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.