YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’ya ilerleyişi sürüyor.

IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’nın örgütün elinden alınması için başlatılan operasyon devam ederken, DSG Komutanı Yunus da Rakka’da çatışmaların çok şiddetlendiğini belirterek, IŞİD’in ağır kayıplar verdiğini söyledi.

Rakka’ya hem doğusundan hem de batısından girdiklerini ve kentin hali hazırda üç koldan kuşatıldığını kaydeden Yunus, “Tek yol Rakka’nın güneyinde IŞİD militanlarının kaçması için. Çatışmalarda gün be gün ağır kayıplar veren IŞİD’in gücü kırıldı” ifadelerini kullandı.

 ‘RAKKA’DAKİ SİVİLLER KURDUĞUMUZ ALANLARA KAÇIYOR’

“Rakka operasyonu planlandığı şekilde gidiyor” diyen Yunus, kentin hem kendileri hem de Suriye hükümeti için büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Rakka halkının kendilerine çok yardımcı olduğunu da söyleyen Yunus, “Bundan dolayı Rakka beklenenden erken düşebilir” diye ekledi.

Çatışmalar nedeniyle sivillerin kenti terk ettiğine dikkat çeken Yunus, şöyle devam etti:

 “Siviller bizim kurduğumuz güvenli alanlara doğru kaçıyor. Gelen sivillere, onların hayvan ve eşyalarına sahip çıkıyoruz, ihtiyaçlarını gideriyoruz.  IŞİD ise sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak istediği için kentten ayrılmalarını istemiyor.”

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kentin batısındaki Til Harkalah Kalesi’nin kontrolünü ele geçirdi.

DSG, Rakka doğusunda ise Almashalab mahallesine girdi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Almashalab’da IŞİD'in bomba yüklü araçlarla saldırdığı öğrenildi.

Bu arada operasyona ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin uçaklarının yanı sıra, örgüt mevzilerine topçu atışı yapan ABD askerleri de destek veriyor.

(Kaynak: Sputnik)