Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), çatışmaların sürdüğü Rakka kent merkezinde operasyona ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Dihaber’in aktardığına göre, DSG komutanlarının katıldığı açıklama, Sebehiye Mahallesi’ndeki 4 katlı bir binanın üstünde yapıldı.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şex Ehmed, 8 mahalleyi IŞİD’den kurtararak kentin yüzde 45’ini kontrol altına aldıklarını söyledi.

DSG’nin IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 47. gününde devem ediyor.

8 mahallede binlerce sivili IŞİD’den kurtardıklarını belirten ve önceliklerinin sivillerin can güvenliği olduğunu ekleyen Ehmed şunları söyledi:

Rakka’nın yüzde 45’i bizim kontrolümüze geçti. 8 Mahalleyi özgürleştirdik. 6 mahallede de şiddetli çatışmalar devam ederken, 2 mahallenin de kurtarılması an meselesi. Güçlerimizin bu mahalleri de özgürleştirerek, yollarına devam edecek.

Aldığımız her yere sonrasında temizlik operasyonları da gerçekleştiriyoruz. Güçlerimiz büyük bir temkinlikle çetelerin döşediği mayınları temizleyerek, yollarına devam ediyor. Bugüne kadar binlerce sivili kurtardık. Bizim temel amacımız budur. Sivillerin kurtarılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.