DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Türkiye’nin SİHA ile Kobanê'de 3 kadını öldürmesine ilişkin, "Kadın aktivistlere yönelik suikastler, Kürtlere yönelik katliam politiklarının bir devamıdır” açıklaması yaptı. 

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Türkiye’nin SİHA’lar ile Kobanê’nin Helincê köyünü bombalaması sonucu 3 kadının öldürülmesine tepki gösterdi. Ebdi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD ile Rusya’nın yaptığı anlaşmaları hatırlattı. 
 
Ebdi, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye uluslararası hukuk ve 19-22 Ekim’de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan ve Türkiye’nin bölgemize saldırılarını durdurmayı taahhüt eden anlaşmayı ihlal etmeye devam ediyor. Ekim anlaşmaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde Türkiye’nin işgali ile etnik temizlik politikalarını durdurmak Rusya ve ABD’nin hem sorumluluğu hem de görevi. 2015 yılında IŞİD’in 271 kadın, çocuk ve yaşlıyı katlettiği saldırının 5 yılında, Kadın aktivislere yönelik suikastler, Kürtlere yönelik katliam politikalarının bir devamıdır.”

Kaynak: MA