Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya doğusundan girdiklerini açıkladı.

Sputnik'te yer alan habre göre, AFP'ye konuşan DSG komutanı Rojda Felat, "Güçlerimiz Rakka'ya doğusundaki El Meşleb'den girdi" dedi.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Gözlemevi'nde yapılan açıklamada da DSG'nin El Meşleb'deki bazı binaların kontrolünü eline geçirdiği belirtildi.

DSG Sözcüsü Talal Silo, sabah Reuters'a yaptığı açıklamada, Rakka'yı IŞİD'in elinden almayı hedefleyen uluslarası koalisyon destekli operasyonun dün başladığını kaydetmişti.

KATILAN GÜÇLER

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Rakka’nın özgürlüğü için başlattıkları hamleyi ayrıca bir basın toplantısıyla da duyurdu. Nisan ayında IŞİD’ten temizlenen Rakka’nın kuzeyindeki Hezime beldesinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda DSG komutanı, Rakka Sivil Meclisi üyeleri, Rakka aşiret temsilcileri ile yurttaşlar katıldı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda basın mensubu tarafından takip edilen basın toplantısında söz alan DSG Resmi Sözcüsü Talal Silo, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Biz bugün çetelerin kendilerine merkez olarak kullandığı Rakka’yı bu çetelerden özgürleştirmek için büyük savaşımızı başlatıyoruz. Bu büyük savaşa katılacak güçler şunlardır; YPG, YPJ, Devrimci Ordu (Ceyş El Sıwar), Cebhet El-Ekrad, Lîwa El-Şemal El-Dîmoqratî, Hêzên Eşîran, Mexawîr HumisTugayı, Siqûr El-Reqqa, Lîwa El-Tehrîr, El-Selaciq Tugayı, Senadid güçleri, Süryani Halk Meclisi güçleri, Minbic Askeri Meclisi güçleri, Dera Zor Askeri Meclisi güçleri, Özsavunma Güçleri ve Nuxbe Gücü."