Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde IŞİD ile YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında çatışmalar devam ediyor.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan DSG Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus, birkaç güne kadar Rakka’nın tamamının IŞİD'den temizleneceğini söyledi.

IŞİD'in başkent olarak gördüğü Rakka'da çatışmalar son aşamaya gelirken, IŞİD’in kentin sadece birkaç bölgesinde kaldığı ve birkaç gün içinde kentin tamamen ele geçirileceği belirtiliyor.

ABD ile birlikte, Rakka’da IŞİD’e karşı operasyon düzenleyen DSG yetkililerinden edinilen bilgilere göre IŞİD'in elindeki sivillerin tahliye edilmesiyle ilgili Rakkalı Arap aşiretleri, IŞİD ile görüşmeler yapıyor. Kentte sıkışan ve sayıları gittikçe azalan IŞİD militanlarının ise kentten kaçmak için DSG yetkililerinden bir koridor talep ettikleri öğrenildi.

'IŞİD SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANDI'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan DSG Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus, birkaç güne kadar Rakka’nın tamamının IŞİD'den temizleneceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Rakka'da IŞİD bitmek üzere. Birkaç güne kadar kentin tamamı örgütten temizlenir. 2 veya 3 güne kadar Rakka IŞİD'den temizlenir. Rakka’yı çoktan almıştık, ama siviller nedeniyle operasyon uzun sürdü. Çok sayıda sivil vardı. IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyordu.

DSG sivilleri yavaş yavaş çıkartıyor. Kalan son siviller de kentten çıkarılsa Rakka biter. IŞİD Suriye'de bitmek üzere. Örgüt şimdiden Rakka nedeniyle büyük bir çöküntü ve moralsizlik içerisinde. Yakında tüm insanlığa Rakka müjdesini vereceğiz. IŞİD Suriye'de nerede olursa olsun orada örgütü temizleyeceğiz."