Açıklanan son verilere göre ülkede işsizlik oranı yüzde 24,4’e yükselirken neredeyse her 4 Yunanlıdan birinin boşta olduğu ortaya çıktı.

Yunanistan böylece Euro Bölgesi’nde bu alanda yüzde 24.6 ile birinciliği elinde bulunduran İspanya’ya çok yaklaşmış durumda.

Öte yandan Atina hükümetinin açıkladığı yeni harcama kesintilerine tepkiler büyürken, protesto gösterilerinde de ilginç anlar yaşanıyor.

Yunanistan Polis Memurları Federasyonu’na bağlı 50 polis, başkent Atina yakınlarındaki bir merkezde göreve giden polisleri taşıyan otobüslerin çıkışına izin vermezken, meslektaşları ile burun buruna geldi.

Gösteriye katılan bir polis memuru, “Eğer bizim rızkımızı elimizden alırlarsa bizde operasyonlarına engel oluruz. En sonunda bizim daha fazla bu yoksullaşmaya dayanamayacağımızı anlayacaklar.” şeklinde konuşurken, bir diğeri ise “650-700 Euro kazanacağım. Söyler misiniz bu para ile ailemi hatta sadece kendimi nasıl idame edebilirim?” dedi

Hükümet, 11.5 milyar Euro’luk yeni tasarruf paketinde, içlerinde polislerin bulunduğu özel maaş çizelgeli memurların maaşlarında kesinti yapacağını açıklamıştı. (euronews)