İsrailli yetkililer, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ve Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te İsrailli diplomatların bombalı saldırılara hedef olduğunu açıkladı.

 

Yeni Delhi'de bir İsrailli diplomat aracında meydana gelen patlama sonucu yaralandı. Polis, "olayın" araştırılmakta olduğunu ancak saldırıyı doğrulayamayacağını duyurdu.

 

İsrailli ve Gürcistanlı yetkililer, Tiflis'te bir İsrailli diplomatın aracının altına yerleştirilmiş bir patlayıcının etkisiz hale getirildiğini belirtti.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iki olayın arkasında da İran'ın bulunduğunu savundu. Netanyahu, parlamentoda yaptığı açıklamada, "Tüm bu olaylardan İran ve maşası Hizbullah sorumlu" dedi.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İsrail'in bu saldırıları gerçekleştirenleri bulma kabiliyetine sahip olduğu belirtildi.

 

BBC muhabiri Rupert Wingfield Hayes, İran'ın nükleer tesislerinde görevli bilim insanlarını hedef alan saldırılardan İsrail'i sorumlu tutmasının ardından son birkaç ay içinde İsrail büyükelçiliklerindeki güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığını söylüyor.

 

Hindistan televizyonu, Delhi'deki patlamadan sonra elçilik binası önünde alevler içindeki bir aracın görüntülerine yer verdi. Kordon altına alınan bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi. İsrail'in Yeni Delhi Büyükelçiliği çok sıkı şekilde korunuyor. Başbakan Manmohan Singh'in konutu da bu bölgede bulunuyor.