Libya’da Kaddafi güçleri, uçakların eşliğinde, kontrolü dışındaki bölgelerde saldırıya geçti.
 
Ülkede “Halk İktidarı”nın kurulmasının 34.yıldönümü olan 2 Mart Çarşamba günü Trablus’ta toplanan kendi taraftarlarına seslenen Kaddafi, herhangi bir dış müdahale tehdidine karşı Batılı güçleri uyardı:
 
“Libya’ya müdahale etmek isteyen Amerika’ya ya da Batılı güçlere izin veremeyiz. Eğer buna kalkışırlarsa, bilmeliler ki, Irak ve Afganistan’dan daha korkunç bir cehenneme ve kan gölüne düşecekler. Milyonlarca insanı silahlandıracağız ve bu yeni bir Vietnam olacak.”
 
Muhalefet kaynakları ise, ülkenin doğusunda bulunan ve muhalefet güçleri tarafından kontrol edilen Brega’ya saldıran Kaddafi güçlerinin şehirde bulunan üniversitede kuşatıldıklarını bildirdi.
 
Çatışmalarda can kayıpları ağırlaşıyor
 
Libya İnsan Hakları Ligi sözcüsü, halk ayaklanmasının başlangıcından bu yana meydana gelen çatışmalarda, Trablus’ta 3000, Bingazi’de 2000 ve diğer şehirlerde 1000 olmak üzere toplam 6000 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.
 
Diğer yandan çatışmalardan kaynaklanan göç dalgası ağırlaşarak devam ediyor. Ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi Mısır ve Tunus sınırında uzun kuyruklar oluşturuyor.
 
Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre son günlerde yaklaşık 150 bin Libyalı ülkeyi terk etti.
 
Demokrat Haber