Almanya'nın önemli dergilerinden Der Spiegel'in internet platformu Spiegel Online, Almanya ve Türkiye arasında Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı nedeniyle gerilen ilişkilerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini yazdı. 

Haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İncirlik Üssü'ne ziyaretleri reddedilen Almanyalı politikacılardan sonra bölgeyi ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Ursula Leyen'in de iki ülke arasındaki buzların erimesi konusunda herhangi bir ilerleme kaydedememesinin ardından, zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebinde bulunduğunu yazdı. 

Haberde, Almanyalı siyasilerin İncirlik ziyareti meselesinin 'utanç verici bir skandala' dönüştüğü belirtilirken, Merkel'in Erdoğan'ı bu konuda ikna edemediğine yer verildi. 

ERDOĞAN İMKANSIZI İSTEDİ

Ayrıca Erdoğan'ın da Almanya Başbakanı'ndan imkânsız bir talepte bulunduğu yer aldı. 

Spiegel Online'ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın, Merkel'den hükümetinin, Almanya Federal Meclisi'nin aldığı Ermeni Soykırımı kararına mesafe koymasını istedi. 

Erdoğan'ın, Merkel'den kamuoyu önünde Federal Meclisin Ermeni Soykırımı kararının hükümetin tavrı olmadığını açıklamasını talep ederek ancak bu şartla İncirlik Üssü için izin verebileceklerini söylediği belirtildi.

KaynakDeutsche Welle Türkçe