Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG / QSD), Rakka'nın kuzeyini IŞİD’den kurtarma hamlesi dördüncü gününde şiddetli çatışmalar ile sürüyor. Dün Rojava'nın farklı bölgelerinden Eyn Îsa beldesine gelen DSG çatısındaki güçler, çatışmalara dahil oldu. 

DİHA’nın haberine göre; bu güçler, Eyn Îsa'nın güneydoğusunda yer alan Büyük Hişê, Mefîş, Til Şahîn, Milîhan, El Edriyê köylerinde bulunan IŞİD noktalarını vuruyor. DSG Güçleri, bir yandan da özgürleştirilen Qirtaca, Fatsa, Hedriyat Xelîl, Nemrûdiyê, Hîşê, Indibên, Mitemesric köyleri ile alandaki 4 mezrada IŞİD’in mayın tuzaklamalarını temizlemeye devam ediyor. Özellikle Nemrudiyê köyüne giren DSG, kazılan tünelleri ve birçok noktaları tuzaklama ihtimali üzerine patlayıcılarla patlatılırken, temizleme operasyonunda da birçok bomba düzenekli intihar yelekleri ve fünyelerin ele geçirildi. 

Diğer yandan DSG’nin ilerleyişi devam ederken, Büyük Hişê köyündeki çatışmalar Doçka ve zırhlı araçların üzerindeki Espacio adlı ağır silahlar ile sürüyor. 

KOALİSYON DESTEĞİ

Koalisyon uçaklarının da katıldığı hamlede, dün akşam saatlerinde Eyn Îsa'nın 8 kilometre güneydoğusunda yer alan Til Semin köyünde, intihar saldırısı hazırlığında bulunan patlayıcı dolu çete aracı havadan vurularak imha edildi. IŞİD’den kurtarılan Küçük Hişê köyünde de arama tarama faaliyetleri sürerken, DSG olası tuzaklara karşı da hazırlıklı ilerliyor. 

DSG: KONTROLLÜ İLERLİYORUZ

Kurtarılan alanı göstererek konuşan DSG Komutanı Roni Dêrik, IŞİD’lilerin yer yer kendilerini gizleyerek mayın tuzakları kurduklarını, bu sebeple ilerlemelerinin yavaş olduğunu ancak her geçen an biraz daha ilerlediklerini kaydetti. Bozen Ehmed ise, "Mayın tuzakları, yine tünel tuzakları bırakmışlar. Etkili vuruyor, tünelleri patlatıp kontrollü ilerliyoruz" diye konuştu