Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), Rakka'nın biri doğu biri batı ucunda yer alan iki ayrı mahallesine giriş yaptığı bildiriliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, kenti elinde bulunduran IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) ile DSG arasında Romaniye mahallesinde yoğun çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

DSG, Salı günü Rakka operasyonuna başladığını açıklamıştı. Grup, Cumartesi günü kentin doğu ucunda yer alan Mişlab ve batı ucunda yer alan Sabahia mahallerini ele geçirdiğini belirtti.

İngiltere merkezli, Suriyeli muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları İçin İzleme Örgütü (SOHR) ise DSG'nin Mişlab'ın tamamını, Sabahia'nın ise yarısından fazlasını ele geçirdiğini belirtti.

Hem DSG hem de SOHR, DSG savaşçılarının şimdi kentin kuzeybatısındaki Romaniye mahallesine ilerlediğini duyurdu.

ANF’nin haberine göre, IŞİD şeker fabrikası ile Mişlab ve Romaniye mahallelerine eşzamanlı saldırı düzenledi. Her üç noktada yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD’li öldürülürken 2 DSG’li de hayatını kaybetti.

İçlerinde 4 intihar bombacısı bulunan IŞİD grubu Rakka’nın kuzeyindeki şeker fabrikasına saldırı düzenledi. 4 intihar bombacısından 2’si uzaktan imha edilirken diğer 2’si DSG mevzilerine yakın bir alanda kendini patlattı, ancak etkili olamadı.

Eşzamanlı olarak IŞİD Rakka'nın doğusundaki Mişlab ve batısındaki Romaniye mahallelerine saldırdı. DSG’nin saldırılara cevap vermesiyle başlayan çatışmalarda 11 IŞİD’li öldürüldü.

Romaniye mahallesinde yaşanan çatışmada saldırı girişiminde bulunan 2 adet bomba yüklü araç DSG’liler tarafından imha edildi. Buradaki çatışmalarda da 9 IŞİD’li öldürüldü.

Bu bölgede yoğun çatışmaların devam ettiği aktarılıyor.