Dallas Emniyet Müdürü, bir garajda bir süre sıkıştırıldıktan sonra öldürülen şüphelinin, polisin siyahları öldürmesine sinirlendiğini ve beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini söylediğini belirtti.

Emniyet Müdürü David Brown şühhelinin tek başına hareket ettiğini söylediğini de aktardı.

ABD'de son 48 saatte iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için Dallas'ta düzenlenen protesto gösterilerinde keskin nişancıların açtığı ateşte beş polis memuru ölmüş, altı polis ve bir sivil yaralanmıştı.

Üç kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, bir şüpheli, kapalı bir garajda bir süre sıkıştırıldı. Zanlının önce intihar ettiği söylendi, ancak daha sonra polisin kullandığı bombalarla öldüğü kaydedildi.

David Brown, şüphelinin polis müzakerecesine "son günlerde polisin siyahları öldürdüğü olaylara ve beyazlara öfkeli olduğunu, beyazları, özellikle de beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini" söylediğini belirtti.

Brown "Şüpheli herhangi bir grupla bağlantılı olmadığını ve bunu tek başına yaptığını söyledi" dedi.

Öte yandan girdiği çatışmanın ardından patlayıcılarla öldürülen saldırganın, 25 yaşındaki Micah Johnson olduğu açıklandı.


Emniyet Müdürü Brown olaya kaç kişinin karıştığını söylemeyi ise reddetti ve "Şüphelileri haberdar etmek istemiyoruz" diye konuştu.

David Brown daha önceki açıklamasındaysa, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip "Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar" demişti.

Louisiana'da Salı günü Alton Sterling'in, Çarşamba günü de Philando Castile'in polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto edenler, Dallas'ın yanı sıra, New York, Chicago ve Washington dahil birçok eyalette gösteri düzenledi.

Kaynak: BBC Türkçe - Sputnik - Demokrat Haber