Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) Başkanı Latif Huseynov basına verdiği brifingde, "Sayın Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşme hakkı en temel haklardan biridir" dedi.

CPT Başkanı, "Zira bir insanın adil olmayan bir yargı, kötü ve onur kırıcı muamele görmesinin önüne engel oluşturabilecek hakların başında avukatları ile görüşme hakkı gelir, ki bu hak vazgeçilemez bir haktır" diye ekledi.

Cezaevlerinde tutukluların yürüttüğü açlık grevlerini endişe ile takip etiklerini ve bu konuda duyarsız olmadıklarını da belirten Huseynov, 21-28 Haziran tarihlerinde Türkiye'ye gelen CPT heyetinin İmralı'ya gitmeme nedeni olarak da, “Biz o dönem başta Pozantı olmak üzere tutuklu çocukların kötü ve onur kırıcı muamele gördükleri iddialarına öncelik verdik, ama İmralı’ya dair beklenti ve endişelerimizi Ankara’ya illettik” dedi.

CPT'nin, gelecek hafta, bir dizi istişareden sonra Türkiye’ye eleştiri ve beklentilerini geniş bir şekilde rapor edeceği öğrenilirken, gelecek yıl da Türkiye’ye olağan ziyarette bulunması bekleniyor. (anf)