Son günlerde devletle yaptığı müzakereler ile gündemdeki yerine koruyan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen uluslarası bir kampanya düzenleniyor.

Filipinler’in Cordillera bölgesinde, yerli halkların hakları için mücadele veren ve 220 örgütten oluşan Cordillera Halkların Birliği-CPA da, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için uluslar arası alanda yürütülen imza kampanyasına desteğini açıkladı.

CPA Başkanı Windel Bolinget, attıkları imzanın Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkını tanıma ve özgürlük mücadelesiyle birlikteliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bolinget açıklamasında, "tek bir Kürt bireye yapılmış saldırıyı Cordillera halklarına yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz," derken, "Dünyadaki tüm halk ve ulusların kendi kaderlerini tayin edebileceği, özgürlük ve adaletten eşit bir şekilde yararlanabileceği barışçıl bir dünya istiyoruz," dedi.

YERLİ KADINLARDAN DESTEK

Filipinli Kadın Hareketi Gabriela’ya bağlı ve yerli kadınların temsil edildiği ‘Gabriela Innabuyog’ Genel Sekreteri Mila Singson da Öcalan’ın özgürlüğünü yerli kadınlar olarak desteklediklerini söylerken, açıklamada"Kürt halkının Öcalan’ın özgürlüğü için verdiği mücadelenin yanındayız, çünkü biz de burada askeri güçlerin baskısı altındayız," denildi.