İngiltere Başbakanı David Cameron, İşçi Partisi Genel Başkanlığına sosyalist Jeremy Corbyn’in seçilmesinin ardından “İşçi Partisi ulusal güvenliğimiz için tehdit” dedi.

"Blairizm öldü" yorumları eşliğinde değişime hemen başlayan Cobyn ise her çarşamba milletvekillerinin başbakana soru sorma oturumu için taraftarlarından istedikleri soruları kendisine göndermelerini istedi. Gölge kabinesinin yarısını kadınlardan oluşturacağını açıkladı. Lakin eski gölge kabine tepki olarak istifa ederken, diğer tanınmış isimler onun gölge kabinesinde yer almayı reddediyor.

Ufukta Cameron’un "çelme taktikleri" eşliğinde yeni sendika yasa tasarısının parlamentoda oylanması, hemen hemen hiçbiri kendisine oy vermemiş milletvekilleriyle parti grubu toplantıları, bazı kritik seçimler ve AB’den çıkma referandumu varken, sosyalist lideri zor günler bekliyor.

İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn

SAYGI GÖSTERİLMELİ

Cumhuriyet'teki habere göre, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı seçilen Tom Watson ise Corbyn’in Blair’in yüzde 57’sini geçen oy aldığını, tam yetkiye sahip olduğunu, herkesin buna saygı göstermesi gerektiğini belirtip “Başarılı bir darbe ihtimali sıfır” dedi.

Britanya’ya bağlı İskoçya’da Londra’nın tersine solcu ve barışçı politikalar güderek iktidarı tekeline alan İskoç Ulusal Partisi de “Corbyn ile birlikte çalışırız” görüşündeydi.