Umar okulunun sınıflarını ve okula giden çocukları çizerken, çocuklar ateş altında resmedilmiş. n yayınladığı rapora göre kuzeydoğu Nijerya'da sekiz yüz bin çocuk radikal İslamcı Boko Haram örgütü yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalırken, rapora göre bu rakam bir yıldan az bir sürede iki kattan fazla arttı.

UNICEF raporu, Boko Haram militanlarının Çibok ilçesinde iki yüzden fazla kızı kaçırmalarının birinci yıldönümünde yayınlandı. Boko Haram adlı örgütün adı “ Batı eğitimi haramdır” olarak da geçiyor.

haber.sol.org'da yer alan habere göre, hazırlanan raporda Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerun çatışmalardan etkilenen çocukların çizimleri de var. Çocukların çizimlerinden bazıları şöyle;



Son: " Boko Haram, kiliseyi ve insanları bombaladı. Birçok şeyi özledim. Su yok, elbise yok, ev yok. Kitaplarımı özledim."



Saraya: “Birçok şeyi özlüyorum özellikle de Boko Haram'ın saldırısında ölen kız kardeşim Lia'yı"



15 yaşındaki Abba, okula giden çocuklar ve okul binasına ek resmine bir yılan, bir balık, muz ve ananas çizmiş. i çizen 14 yaşındaki Rita kardeşlerini çok özlüyor ama onların ölü ya da diri olup olmadığını bilmiyor.





Resminde kardeşlerini çizen 14 yaşındaki Rita kardeşlerini çok özlüyor ama onların ölü ya da diri olup olmadığını bilmiyor.



15 yaşındaki Peter, Nijerya’daki ailesinden bir saldırı sonrası ayrılmış. Çad’da mülteci olarak yaşayan Peter ailesiyle ancak telefonda konuşabiliyor. Çad’ın çevresinin Nijerya’dan çok farklı olduğunu düşünen Peter, evindeki manzarayı ve hayvanları çok özlüyor. Peter’in yaptığı resimde bir yılan, bir tavşan, bir aslan ve yaban domuzu var.



Umar okulunun sınıflarını ve okula giden çocukları çizerken, çocuklar ateş altında resmedilmiş.