İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da, geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve 5 gün süren şiddet olayları, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Aralarında Türkiyelilerin derneklerinin de bulunduğu protesto yürüyüşüne küçük çocuklar öncülük etti.

Başkentte Türkiyelilerin de yoğun olarak yaşadığı Dalston semtinde sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan aralarında Türk ve Kürt dernek yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, geçtiğimiz hafta yaşanan ve çok sayıda kişinin mağdur olmasına neden olan şiddet olaylarını protesto etti.

Şiddet olaylarından polisi sorumlu tutan bazı göstericiler, polisi siyahilere karşı ırkçı olmakla suçladı.

Eylemciler, yürüyüş sırasında 'Çocuklarımız değil, Muhafazakarlar suçlu', 'Gerçek yağmacı bankacılar', 'Bütün kesintileri durdurun, evsiz kalanlara ev verin' diye sloganlar attı. Yaşları 7 ile 10 arasında değişen küçük çocukların öncülük ettiği protesto yürüyüşü Dalston tren istasyonu önünde başlayıp, şiddet olaylarının ilk durağı olan Tottenham'da son buldu.

İngiltere’de isyan: Londra’da 700 kişi hakkında dava açıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki şiddet olayları ve yağmalamalarla ilgili olarak bin 222 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 704’ü hakkında dava açıldığı belirtildi. Ülke genelinde ise bin 700’den fazla kişi gözaltında.

İsyanın ardından binlerce polisin görev yaptığı sokaklarda durum şu anda sakin. Londra, Birmingham ve Manchester’da mahkemeler Çarşamba gününden bu yana 24 saat açık.

Dört gece süren isyanda yüzlerce dükkan yağmalanıp yakılırken, beş kişi de hayatını kaybetmişti.

Birmingham’da 3 Pakistanlının öldürülmesi ile ilgili soruşturmada 5 kişinin sorgusu devam ediyor.















(Dipnottv)