Hachette kitap yayınevi, ABD’li ünlü oyuncu ve yönetmen Woody Allen'nın notlarından derlediği yaşam öyküsünü konu alan kitabı basmayacağını açıkladı.

Hachette, kitabın basılmasıyla ilgili anlaşma sağlanan telif haklarının yeniden ünlü oyuncuya teslim edildiğini duyurdu.

Bu açıklamadan önce Hachette çalışanları, üvey kızı Dylan Farrow’a çocuk yaşta cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ancak bu iddiaları reddeden Allen’ın kitabını basma hazırlığında olan yayınevini protesto etmişti.

Hachette tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kitabı yayınlamama kararı bizim için zor bir karardı. Yazarlarla ilişkimizi çok ciddiye alırız ve şu anada kadar çok tartışmalı kitap yayınladık ve yayınlayacağız. Yayınevi olarak, çalışmalarımızda farklı seslerin ve tartışmalı görüşlerin hepsinin duyulmasına emin olmak için gayret ederiz.” denildi.

Allen’ın kitabının gelecek ay satışa çıkması bekleniyordu.

Suçlamalarla ilgili olarak 1990’lı yıllarda iki soruşturma geçiren ancak hakkında dava açılmayan Woody Allen, kendisine yönelik iddiaları sürekli reddetmişti. Bu iddialar, “#MeToo” hareketinin son dönemdeki çalışmalarıyla yeniden gündeme gelmişti.