Çinli e-ticaret devi Alibaba, Yalnızlar Günü’nde alışveriş yapan ilk 33 müşterisine hayat boyu yetecek kadar içki göndermeyi taahhüt ediyor.

The Guardian gazetesinde bugün yer alan habere göre, dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba üzerinden satış yapan Çinli bir firma, Yalnızlar Günü’ne özel benzersiz bir kampanya başlattı. Firma, tek seferde yapılacak 11,111 yuan’lık (yaklaşık 6,500 TL) bir ödeme karşılığında 33 müşterisine ölene kadar baijiu gönderecek. Buğday ve pirinçten üretilen,  yüzde 40 alkol oranına sahip geleneksel bir Çin içkisi olan baijiu, Çin’de sıkça tüketilmesine rağmen dünya pazarında yeterince tanınmıyor.

Kampanyanın fiyatı, yalnız kişileri temsilen kullanılan 1 rakamından hareketle her yıl 11 Kasım’da düzenlenen Yalnızlar Günü indirimine de gönderme yapıyor.

Çinli firma, ömürlük kampanyadan faydalanan 33 müşteriye, yapacakları tek seferlik ödeme karşılığında hayat boyu her ay 12 şişe baijiu göndereceğini taahüt ediyor. Müşterilerin ödemeyi yaptıktan sonra 5 sene içerisinde vefat etmeleri durumunda, içki haklarını bir aile bireyine miras bırakma şansı da bulunuyor.

Ancak Beijing Youth Daily gazetesine konuşan bir avukata göre bu kampanya şirketin uzun vadeli kâr hedeflerini etkileyerek şirketin iflas ilan etmesine ve verdiği taahhüdü yerine getirememesine neden olabilir.

(Kaynak: Medyascope.Tv)