ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne yönelik saldırısına ilişkin Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'de durumun daha da kötüye gitmesinden kaçınılmalı" denildi.

Çin'in bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinin üzerine gerçekleştirildi.

SİYASİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Almanya'dan da Suriye'nin vurulmasıyla ilgili bir açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurmasının 'anlaşılabilir' olduğunu söyledi. İdlib'deki kimyasal saldırı iddialarının ardından Suriye hava üssünün vurulmasının 'anlaşılabilir' olduğunu savunan Gabriel 'siyasi çözüm' çağrısı yaptı.

Gabriel "Bu zalim savaş suçunun işlendiği yer olan Esad rejiminin askeri alanlarına ABD'nin saldırması anlaşılabilir" ifadesini kullandı.

"Zehirli gaz yasaklı bir silah. Uluslararsı toplum bunda hemfikir" diyen Gabriel "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'de masum halka karşı barbarca kimyasal silah kullanımına net ve kesin bir cevap verememesini görmek dayanılamazdı" diye konuştu.

"Şimdi BM'nin iç savaşa siyasi çözüm çabalarını tamamen desteklemeliyiz. Sadece yeni e demokratik bir Suriye kalıcı barışı sağlayabilir" diyen Gabriel "Son günlerde yaşanan trajik gelişmeler gösterdi ki, bölge ülkelerinin yanı sıra ABD ve Rusya'nın da buna ihtiyavcı var" ifadelerini kullandı.