Çin'in kuzeybatısındaki sanayi bölgesi Tianjin kentinde dün meydana gelen dev patlamalarda ölü sayısı 44'e yükseldi, yaralı sayısı da 400'ü aştı.

Ölenler arasında 12 itfaiye görevlisinin bulunduğu bildirildi.

Bölgedeki BBC muhabiri, patlamanın şiddeti ve büyüklüğü nedeniyle yetkililerin ölü sayısını tespit etmekte zorlandığını aktarıyor.

Çin devlet medyası patlamaların "tehlikeli ve kimyasal maddelerin" olduğu bir depoda meydana geldiğini duyurdu.

Çin Deprem Enstitüsü'nden bir yetkili, ilk patlamanın şiddetinin 3 ton, ikinci patlamanın da 21 ton TNT'nin patlamasına eşdeğer düzeyde olduğunu söyledi.

Çin medyasına konuşan görgü tanığı Yang, patlama sırasında alış veriş yaptığını ve "bir anda arkasında büyük bir ateş topu ve patlama gördüğünü" söyledi. Yang, "Patlama anında yer çok şiddetli sallandı, arabalar binalar da sallanıyordu. Binalardaki camlar kırıldı ve herkes bir anda koşmaya başladı" dedi.

Bir diğer görgü tanığı Kanadalı Monica Andrews da deprem olduğunu sanıp "panik halde uyandığını" söyledi. Andrews, "Pencereden dışarı baktığımda gökyüzü kıpkırmızıydı. O sırada ikinci patlamayı gördüm. Tam bir kaostu. Herkes deprem olduğunu düşünüp binaları terk etmeye başladı, arabalar çıkmaya çalışıyordu" dedi.

Patlamaların olduğu Tianjin, başkent Pekin'in güneybatısında 15 milyon kişinin yaşadığı büyük bir liman ve sanayi kenti. (BBC Türkçe)