IŞİD'e bağlı yayın organı 'Cihatçı John' lakaplı IŞİD militanı Muahmmed Emwazi'nin öldüğünü doğruladı.

'Cihatçı John' IŞİD'in yayınladığı katliam videolarında dünyaya tehditler savurarak küresel bir nefret kazanmıştı.

Sputnik'in haberine göre, IŞİD, adını Ebu Muharib El Muhacir olarak verdiği 'Cihatçı John' lakaplı üyesinin öldüğünü İngilizce yayın yapan Dabiq dergisinde duyurdu.

​Dergide, 'Cihatçı John'un 12 Kasım 2015'te Rakka'da içinde bulunduğu aracın insansız hava araçları tarafından vurulması sonucu öldüğü belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı, 13 Kasım 2015'te yaptığı açıklamada, Suriye'de IŞİD'e karşı gerçekleştirilen hava saldırılarında 'Cihatçı John' olarak bilinen örgüt üyesinin hedef alındığını belirtmişti.

PENTAGON SÖZCÜSÜ SÖYLEMİŞTİ

Pentagon sözcüsü, Muhammed Emvazi'nin öldürülüp öldürülmediğine ilişkin ellerinde kesin bir bilgi bulunmadığını ifade etmişti.

ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren ise, "Mantık çerçevesinde 'Cihatçı John'u öldürdüğümüze eminiz. Doğrulamak zaman alacak" demişti.

Irak kökenli bir ailenin oğlu olarak Kuveyt'te doğan Emvazi, Kuveyt'ten vatandaşlık alamamaları üzerine 1993'te ailesiyle birlikte İngiltere'ye gitmişti.

 Bilgisayar programcısı ve 27 yaşındaki Emvazi, ilk kez Ağustos 2014'te Foley'in infaz videosunda ortaya çıkmıştı.

Bu ilk video 'ABD'ye mesaj' adını taşıyordu. Emvazi, bundan 2 hafta sonra da Sotloff'un infaz videosuyla gündeme gelmiş, 16 Kasım'da da Kassig'i öldürmüştü.