ABD ile Küba arasında 53 yıl önce kesilen ilişkilerin yeniden canlanmaya başlaması hakkında konuşan Che Guevara'nın kızı Dr. Aleida Guevera, 'Babam sağ olsaydı görüşmelere destek verirdi' ifadelerini kullandı.

Babası Che Guevara'nın adına Vancouver'da bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Che Guevara Konferansı'na katılmak üzere Kanada'ya giden Dr. Aleida Guevara, Küba ile ABD'nin yakınlaşmasını olumlu karşıladığını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, tercümanı aracılığıyla gazetecilere konuşan Guevara, babasının, "ABD insanlığın en büyük düşmanıdır" sözünün hatırlatılması üzerine, "İnanıyorum ki babam sağ olsaydı, görüşmelere açık olurdu" dedi.

'SAYGI VE EŞİTLİK OLMADAN İLİŞKİ KURULAMAZ'

ABD'nin, "Küba halkının kimliğine saygı duymadan, kaynaklarını yağmalamak istediği için düşmanları olduğunu" ifade eden Guevara, "İki ülke arasında ticari ilişkiler nasılsa olur ama saygı ve eşitlik olmadan asla sağlıklı bir ilişki kurulamaz. ABD, kimliğime saygı duymak zorundadır" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda ABD ile Küba arasında elli yılı aşkın bir süredir dondurulmuş olan ilişkilerde yeni bir döneme girilmişti. ABD Başkanı Barack Obama'nın Aralık ayında dünyaya ilan ettiği Küba açılımında Washington yönetimi hızla adımlar atıyor. Havana'da ise daha temkinli bir yaklaşım dikkat çekiyor.