Hugo Chavez (57), Küba'da gördüğü kanser tedavisinin ardından ülkesine döndü. Simon Bolivar Havaalanı'nda yaptığı konuşmada, son radyoterapinin başarıyla tamamlandığını belirterek, önümüzdeki günlerde eski sıhhatini geri kazanmak için doktorlarının tavsiyesini katı bir şekilde uygulayacağını söyledi. Chavez, ''Ancak günler geçtikçe, Tanrı'nın ve tıp biliminin yardımlarıyla bu askerin bedeni, olması gereken yerde, sosyalist devrim mücadelesinde cephenin ön saflarında, Venezuela halkının yanında olacaktır'' dedi.

 

Chavez, geçen yıl kanser teşhisiyle Küba'da ilk ameliyatını olmuştu. 26 Şubat'taki ameliyatta da Kübalı doktorlar, Chavez'in leğen kemiği bölgesinden yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde bir tümör çıkarmışlardı. Chavez, Havana'da üç hafta kaldıktan ülkesine dönmüştü.

 

Chavez, karnındaki ikinci tümörün alınması için Şubat ayında ameliyat olmuştu.

 

Hugo Chavez, tedavisi sırasında komplikasyonlar yaşandığına ilişkin söylentileri yalanlayarak, bu tür tedavilerde çok normal karşılanan birkaç rahatsızlığın ötesinde tedaviyi durduracak, aksatacak veya değişiklik yapılacak hiçbir şey yaşanmadığını kaydetti.

 

Venezuela devlet televizyonu, Chavez'in, Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, Savunma Bakanı Henry Rangel Silva, Adalet Bakanı Tareck El Aissami ve diğer yetkililerle sohbet ederken çekilen görüntülerini yayınladı.

 

Chavez, radyoterapi görmek için 30 Nisan'da Küba'ya gitmişti. Tedavilere, Şubat ayındaki ameliyatın ardından Mart'ta başlanmıştı.