Ahmedinejad'ın cenaze töreninde Venezeula lideri Chavez'in annesine sarılması ve tabutu öpmesi İran'da muhafazakarların tepkisini çekti. Ahmedinejad günah işlemekle suçlanıyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın geçtiğimiz Cuma günü Chavez'in cenaze törenindeki tavırları, Tahran'da dini lider Ali Hamaney'ye yakın muhafazakarların tepkisini çekti.

Cenaze töreninde Chavez'in 78 yaşındaki annesi Elena Frias'a sarılarak teselli eden Mahmud Ahmedinejad günah işlemekle suçlandı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın cenaze töreninde kontrolü kaybettiğini iddia eden İsfihan kenti dini lideri Muhammed Taci Rehber, "Namahrem bir kadının elini sıkmak, ister genç ister yaşlı olsun, her şartta haramdır. Sarılmak veya duygularını böyle göstermek İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın izzetine yakışmaz" dedi.

2009’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmedinejad’ı destekleyen Rehber, Chavez'in cenaze töreninde İran Cumhurbaşkanı'nın duygusallaşıp kontrolü kaybettiğini iddia etti.

'Hz.İSA VE MEHDİ'YLE BİRLİKTE DÖNECEK'

Ahmedinejad'ın Chavez'in tabutunu öpmesi ve yayınladığı taziye mesajında da, "Chavez'in Hz.İsa ve Hz. Mehdi ile birlikte dünyaya döneceğini" söylemesi de muhafazakarların tepkisini çekti. (NTVMSNBC)