Cerablus Askeri Meclisi, Türkiye’nin Cerablus harekatına ilişkin açıklama yaptı.

Cerablus Askeri Meclisi, TSK'nın IŞİD’e değil, Cerablus Askeri Meclisi güçlerine saldırdığını iddia etti.

Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Askeri Meclisi’nin açıklamasında, "Türkiye ordusunu uyarıyoruz. Kendimiz savunabiliriz, uluslararası kamuoyu ve koalisyon güçleri de bu saldırılara karşı müdahale etmemizi uygun görmektedir" denildi.

Cerablus Askeri Meclisi’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye savaş uçakları bu sabah saatlerinde Cerablus’un güneyindeki noktalarımızın ve sivillerin bulunduğu Til Emarne köyünü bombardımana tutmuştur.

Saldırı sonrası çok sayıda sivil yaşamını yitirdi ve yaralandı. Bu saldırı ile bölgede yeni bir çatışma süreci başlayacaktır.

Bu saldırı bizi amaçlarımızdan geri koymayacaktır. Amacımız, DAIŞ çetelerine ve teröre karşı mücadeledir. Türkiye ordusu ve bağlı grupları ile teröre karşı verilen gerçek mücadeleyi engellemeye çalışmasının hesabını verecektir.

Türkiye, DAIŞ çetelerine karşı savaşan güçlerimize karşı saldırmaktadır. Türkiye ordusunu uyarıyoruz. Kendimizi savunabiliriz, uluslararası kamuoyu ve koalisyon güçleri de bu saldırılara karşı müdahele etmemizi uygun görmektedir.

Türklerin Halep’in kuzeyindeki duruma paralel bu saldırıları terörle mücadele kapsamında büyük bir hatadır.

Türkiye ordusu ile aramızda herhangi bir çatışma çıkmaması üzerinden bölge sınırlarına yaklaşmadık. Eğer güçlerimize karşı bir girişim gelişmezse sınır bölgesi güvenli bir şekilde kalacaktır.”

(Kaynak: ANHA)