Beyin kanaması geçirdikten sonra sağlık durumu tartışma konusu olan Irak Cumhurbaşkanı'nın yeni fotoğrafları yayınlandı. Talabani önceki fotoğraflarına göre daha sağlıklı görünüyor.

Almanya’da tedavi gören Talabani’nin 3 fotoğrafı daha partisi KYB’nin internet sitesi ve yayın organlarında yayınlandı. Fotoğraflarda Talabani bir bahçede görülüyor.

Newroz günü çekildiği belirtilen fotoğraflarda Irak Cumhurbaşkanı kahve içiyor, çevresindekilerle sohbet ediyor.

Önceki fotoğraflarında spor giyindiği görülen Talabani, bu kez takım elbiseyle görüntülendi. Halen başkent Berlin’de bulunan Talabani’nin fotoğraflarının çekildiği adres açıklanmadı.

2012 yılının sonlarında beyin kanaması geçiren 81 yaşındaki Talabani, tedavi için Almanya’ya götürülmüştü. Uzun süre kamuoyunun karşısına çıkmayan Talabani’nin öldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Partisi ve ailesi iddiaları yalanlamak için zaman zaman fotoğraflarını yayınlıyor.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ DE YAYINLANACAK

Rudaw'a konuşan Irak Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Dr. Latif Reşid, bu fotoğrafların 21 Mart Newroz günü çekildiğini söyleyerek, "O gün Mam Celal Newroz bayramımızı kutladı" dedi. Fotoğrafların Berlin dışında bir restoranda çekildiğini söyleyen Reşid, Talabani'nin talebi üzerine kendisini ziyaret ettiklerini ifade etti.

Reşid, Talabani'nin sağlık durumuna ilişkin "Mam Celal'in sağlığı oldukça iyi" diyerek, hareket ettiğini belirtti.

Talabani'nin her gün televizyon izlediği, gazeteleri okuduğunu söyleyen Reşid, YNK liderinin şu sıralar başta Cewahiri olmak üzere birçok şairin şiirlerini okuduğuna dikkat çekti.

Reşid, "Mam Celal Kürdistan'a dönmeyi arzuluyor, ancak dönüşü doktorlar ekibinin kararıyla olacak. Ne zaman böyle bir kararın alınacağı bilinmiyor" diye belirtirken, gelecek günlerde Talabani'nin video görüntülerinin de yayınlanacağını söyledi.

Kaynak: Aljazeera, KYB internet sitesi, ANF