Yurdundan edilmiş binlerce insanın şu an zorunlu olarak ikamet ettiği Fransa’da bulunan “Jungle” olarak adlandırılan Calais Kampı’nda, bir tiyatro topluluğu Hamlet performansı sergiledi. Geçtiğimiz günlerde, Shakespeare’s Globe’un Globe to Globe dünya turnesi kapsamında oyun sahnelendi.

Kampa sanatsal düşünceyi ve ifadeyi teşvik etmek amacıyla yapılanlardan biri olan bu etkinlikte Good Chance tiyatro topluluğuyla işbirliğine gidildi.

Kampın birçok ulustan olan sakinlerini bir araya getirmek için şiir yarışmaları, stand up gösterileri, akustik müzik dinletileri, rap atışmaları, sinema geceleri ve chillout günleri dâhil olmak üzere, yaratıcı çalışmalar sunmak için her gün değişik etkinliklere ev sahipliği yapılıyor.


Good Chance’in misyonu şu şekilde aktarılıyor:

“Kamp yaşamı renksiz, monoton ve istikrarsız olabilir, bu yüzden yarattığımız her boşluğu yeni ve heyecan verici bir etkinlikle doldurmayı deniyoruz.”

Calais kampı, 20’den fazla ulus topluluğun fay hatlarının buluşma noktası. Avrupa göçmen krizi ile baş etmeye çalışırken, Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerden 6 binin üzerinde insan halen Fransa’daki kampta sağlıksız ve tehlikeli bir ortamda yaşıyor.


(Kaynak: Rotka / Fotoğraflar: Dan Kitwood, Carl Court)