Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bir Türk restoranını hedef alan saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir ambulans görevlisi, Aziz İstanbul isimli restorandan yaralı olarak çıkarılan Türkiye vatandaşının yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı da saldırıda bir Türkiye vatandaşının öldüğünü, bir Türkiye vatandaşının da yaralandığını açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Saldırıyla ilgili devlet televizyonuna konuşan İletişim Bakanı Remi Dandjinou, 2 cihatçının güvenlik güçlerince öldürüldüğünü söyledi.

Görgü tanıkları, otomatik silahları bulunan saldırganların restoranın bulunduğu sokağa pikap cinsi bir araçla geldiğini ifade ediyor. TSİ ile 23:00 sıralarında başlayan olayda silah seslerinin 6 saat süresince duyulduğu belirtiliyor.

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da 2016'nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

(Kaynak: BBC)