İngiltere'de hükümetin uyguladığı kemer sıkma önlemlerinin protesto edildiği gösterilere on binlerce kişi katıldı.

 

İskoçya'nın Glasgow ve Kuzey İrlanda'nın Belfast kentlerinde de düzenlenen mitinglerin katılımcıları, muhafazakar-liberal demokrat koalisyon hükümetinin kamudaki kesintilere son vermesini istiyor.

 

Sendikalar, kesinti planlarının hükümetin öne sürdüğü gibi ekonomik büyümeye geçişi sağlamadığını vurgularken, hükümet kemer sıkma önlemlerinin bütçe açığını azaltmak için yaşamsal önemde olduğunu savunuyor.

 

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ DE YUHALANDI

Mitinge katılan İşçi Partisi lideri Ed Miliband'ın "İşçi Partisi hükümeti yönetiminde de kesintilerin olacağı" sözleri mitingin bazı katılımcıları tarafından yuhalandı.

 

GENEL GREV OLASI DEĞİL

Ulusal Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Brendan Barber, 2.5 milyondan fazla kişinin işsiz olduğunu ve çalışanın gelirlerin her ay düşmekte olduğununun altını çizdi.

 

Sendika yetkilisi, bir genel grevi olası görmediğini, ''bu konuda yeterince güçlü bir çağrı''ya tanık olmadıklarını da kaydetti.

 

Genel grev konusu geçen ay konfederasyonun genel kurulunda gündeme gelmiş, üyeler bir grev için koşulların gözden geçirilmesi konusunda bir teklifi kabul etmişlerdi.