Dünya Kupası sonrası başkanlık seçimlerine de hazırlanan Brezilya'yı çok sıcak günler bekliyor.

Ülkede, başkent Rio ve Sao Paulo sokakları her gün yeni bir kupa karşıtı eyleme sahne oluyor.

Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın başlamasına yaklaşık bir ay kalmışken bazı stat inşaatları hala sürüyor ve bu gidişle özellikle Cuiaba ve Curitiba stadyumlarının yetiştirilememesinden endişe duyuluyor.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, son hazırlıkları incelemek için gittiği açılış maçının yapılacağı Arena Corinthians Stadı inşaatında da protestoların hedefi oldu.

Dilma, sahada yürüyüp işçileri selamladığı sırada dışındaki "topraksızlar" hareketi üyeleri kupaya ayrılan bütçeyi protesto ediyordu.

Brezilyalı futbol efsanesi Pele de protestolardan nasibini aldı.

Sao Paulo sokaklarında kupa için reklam filmi çektiği sırada evsizlerin oluşturduğu "çatısızlar" grubu tarafından etrafı sarılan Pele, zor anlar yaşadı.

Pele'nin çekim yaptığı alanın etrafının saran ve çıkış yollarını kapatan yaklaşık 200 kişilik grup, kupaya harcanan paraların evsizlere aktarılmasını istedi.

Bu arada ülke çapında da protestolar sürerken, stat inşaatından çalışan bir işçi daha hayatını kaybetti.

Cuiba Stadı inşaatında elektrik çarpması sonucu ölen 32 yaşındaki Mohamed Ali Maciel'le birlikte şimdiye kadar Brezilya'nın çeşitli kentlerindeki stat inşaatlarında ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. (Skytürk)