Brezilya'da Konfederasyonlar Kupası ve 2014'te düzenlenecek Dünya Kupası için yapılan harcamaları protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Güvenlik güçleri, Konfederasyonlar Kupası'ndaki Meksika-İtalya maçı öncesi Rio de Janeiro'daki Maracana Stadyumu'na girmeye çalışan yaklaşık 600 göstericiyi dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericiler, "Dünya Kupası'na ihtiyacımız yok", "Parayı hastaneler ve okullar için harcayın" yazılı pankartlar taşıdı.

Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Nüfusun büyük bir kısmının yoksulluk sınırı altında yaşadığı Brezilya'da futbol turnuvaları için kamu fonlarından yapılan harcamaları protesto eden halk, Konfederasyonlar Kupası'nın cumartesi günü başkent Brasilia'da Brezilya ile Japonya arasında oynanan açılış maçı öncesinde de gösteri düzenlemişti. Binden fazla göstericinin ulusal stadyum önünde düzenlediği gösterilerde 39 kişi yaralanmış, çok sayıda gösterici gözaltına alınmıştı.

Hızla artan hayat pahalılığı ve Dünya Kupası stadyumlarının inşaatı için harcanan paralarla ilgili eylemlerine devam edeceklerini duyuran göstericiler, bugün geçen hafta toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın protesto edildiği Sao Paulo'da eylem düzenlemesi bekleniyor. (Cnn Türk)