ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Pazar günü İsrail'de yaptığı açıklamada, "ABD askerleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri korumaya yönelik bir anlaşma olmadan çekilmeyecek" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bolton'ın sözlerine "Türkiye'nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır" yanıtını verdi. Bolton bugün Ankara'ya gidecek.

İsrail ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Bolton, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesinin bazı şartlara bağlı olduğunu söyledi.

Bolton, askerlerinin, Suriye'de IŞİD'den geriye kalanların da bölgeden temizlendiğinden emin olunduğunda çekilebileceğini belirtti:

"Askerlerimizi tehlikeye atmamak ve aynı zamanda Başkan Trump'ın, bizimle birlikte mücadele eden Suriyeli muhalif kuvvetlerin hayatlarının tehlikeye atılmayacağı talebini de karşılamak için, Türkiye'nin ABD ile koordine olmadan ve en azından ABD ile fikir birliğine varmadan herhangi bir askeri müdahalede bulunacağını düşünmüyoruz."

Bolton, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için bir takvim olmadığını ve şartların yerine getirildiğini gördükten sonra "bir takvimden bahsedilebileceğini" kaydetti.

Kaynak: BBC Türkçe