LA PAZ- Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ihaleyi alan Brezilya şirketi OAS ile Amazon'da inşa edilecek otoyol anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı.

 

Moralesin kararında, yerli halkın yaptığı eylemlerin etkili olduğu belirtilirken, otoyol kararından vazgeçilmemesi durumunda eylemlerin giderek büyümesinden korkulduğu ifade edildi.

 

Şirketin işinin askıya alındığını ifade eden Morales, "Yol yapım şirketi OAS'ın yetkilendirildiği sözleşmesinin iptal edilmesi için süreci başlattık çünkü şirket şartlara uymadı" dedi.

 

Morales tartışmalı yol çalışmasının bir kısmını Eylül ayında durdurmuştu.

 

Bolivya'da yağmur ormanlarına yapılacak otoyolu protesto etmek için yerliler, başkent La Paz'a yürüyüş düzenlemiş ve polisle çatışmıştı. Ülkede yaşanan olaylardan dolayı içişleri bakanı istifa etmişti.

 

Eylemcilerin polisler tarafından saldırıya uğraması üzerine çok sayıda yetkili de istifalarını vermişti.

 

Yapılan eylemler sonucu Amazon ormanları ile on binlerce yerlinin yaşam alanlarını yok edecek olan otoyol inşaatı, Bolivya Devlet Başkanı Morales'in talimatı üzerine durdurulmuştu.

 

Ülkenin ilk yerli Devlet Başkanı Evo Morales, otoyol inşaatında ısrar ettiği için yerliler tarafından ihanetle suçlanıyordu.