Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ardından gözlerin çevrildiği Venezüella’da yeni süreci değerlendiren ilk açıklama Devlet Başkan Yardımcısı Diego Maduro’dan geldi.

PROVOKASYONLARA KARŞI UYARI

Chavez’in ölümünü fırsat bilerek karşı devrim saldırılarının yaşanabileceğini belirten Maduro, gerekli önlemleri aldıklarını söyledi ve halkı da bu provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırdı.

Savunma Bakanı Diego Molero da anayasanın ve hukukun verdiği yetkiler çerçevesinde güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığını, Bolivarcı devrimin kendini koruyacağını ve halkların özgürlük mücadelesini ilerleteceğini dile getirdi.

‘CHAVEZ’İN HASTALIĞI DÜŞMANLARININ SALDIRISI’

Venezüella’da devlet başkanlığına geçmesi beklenen Nicholas Maduro yaptığı açıklamada ülkenin üst düzey siyasi ve askeri yetkililerinin Chavez’in yolundan ilerleme konusunda hemfikir olduğunun altını çizdi. Chavez’in kanser hastalığına da değinen Maduro, Yaser Arafat’in hastalığını ve Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro’ya yönelik onlarca suikast girişimini örnek göstererek “Chavez’in kanser hastalığı düşmanlarının bir saldırısıdır” dedi.

Liderlerinin ölümüyle ilgili olarak yakın zamanda bir araştırma komisyonu kuracakları bilgisini veren Maduro, ABD’li bir askeri ataşenin hükümete karşı askeri komplo kurduğu gerekçesiyle sınırdışı edildiğini de aktardı. Maduro sözlerini şöyle noktaladı:

Devrimimiz her zamankinden daha hazır ve güçlüdür. ABD emperyalizmi ve oligarşi bunu iyi bilsin! Bolivarcı devrim devam edecek!

Hükümet tarafından yapılan açıklamada Chavez’in ölümü nedeniyle 7 günlük resmi yas ilan edildiği duyuruldu. Açıklamada ülkenin çeşitli kentlerinde halkın katılımıyla törenler düzenleneceği de söylendi. (Sendika.Org)